O echipa dinamica pentru probleme fiscale. Cabinet individual Consultant fiscal. Solutii de consultanta fiscala.
 
Dati-ne legi clare si precise, de neschimbat;
                                          a interpreta legile este aproape acelasi lucru cu a le corupe. Voltaire
 
 
 
 
                            Telefon rapid: 0765.216.760 , 0723.530.139
Utile:
 
  • De ce avem nevoie de un consultant fiscal? Avem nevoie de un consultant fiscal pentru ca legea fiscala este greoaie, confuza si uneori neinteleasa! Avem nevoie de traducerea Codului fiscal!
  • Activitatea  de consultanta fiscala nu s-a inventat in Romania! Este ceruta de companiile din afara ce sunt prezente si la noi pentru ca stiu ca solutiile de fiscalitate provin de la consultanti fiscali. Managerii acestora s-au obisnuit sa apeleze la servicii specializate din afara companiei, nu pentru ca nu au incredere in departamentele proprii, ci pentru puncte de vedere emise de consultanti fiscali specializati in taxe. Tot acestia le acorda asistenta fiscala in litigii!

Consultant Fiscal. Echipa noastra de consultanti fiscali elaboreaza solutii de consultanta fiscala. Avem o experienta vasta in elaborarea de solutii fiscale inclusiv  expertize pentru instantele de judecata competente sau pentru autoritatile fiscale. Probabil suntem singura organizatie din tara ce a redactat, cele mai profunde, cuprinzatoare si vandute grile  pentru pregatirea si sustinerea examenului de consultant fiscal, publicate de o editura de profil, in ultimii 3 ani consecutivi. Predam cursuri de fiscalitate persoanlizate, iar unii abonati la revistele noastre lucreaza la ANAF.      
 
Telefon special : + 4 0740 031 795  ; email:  adrian@bentaconsult.ro 
 
Cere o oferta de pret pentru certificare declaratii fiscale! Cere o oferta de pret pentru alerta fiscala. Cere o oferta de pret pentru o revista de excelenta in fiscalitate ! Un e-mail nu costa nimic si poate avem cel mai bun pret !
   Home - Consultant Fiscal      Servicii prestate

 

        Atributiile unui consultant fiscal sunt reglementate de OG 71/2001 privind consultanta fiscala, cu modificari ulterioare, act normativ ce reglementeaza si paleta de servicii ce pot fi efectuate de un consultant fiscal.
 
                Cabinetul nostru este autorizat pentru urmatoarele activitati:
a) Certifica declaratiile anuale ale agentiilor economici, conform OG 47/2007 cu modificari ulterioare. Prin modificarilor legislative ulterioare aparitie actului normativ anterior amintit, serviciul acesta este optional pentru agentul economic pana in anul 2010. 
b) Asigura servicii de asistenta privind intocmirea si depunerea declaratiilor de impunere la autoritatile competente.
c) Asigura asistenta si servicii pe probleme de procedura fiscala;
d) Asigura asistenta privind intocmirea documentatiei pentru exercitarea cailor de atac impotriva titlurilor de creanta si a altor acte administrative fiscale;
e) Asigura asistenta privind creantele bugetului general consolidat, cu respectarea prevederilor legale in vigoare;
f) Asigura asistenta si reprezentare in fata organelor fiscale, inclusiv in acordarea de asistenta de specialitate pe parcursul derularii inspectiei fiscale;
g) Asigura realizarea de expertize fiscale la solicitarea organelor judecatoresti, organelor de cercetare penala, organelor fiscale sau a altor parti interesate;
h) Asigura asistenta fiscala in cauzele aflate pe rolul unei autoritati jurisdictionale.
i) Acorda servicii profesionale in domeniul fiscal;
 
     Asumarea raspunderii
   Din experienta noastra s-a pus adesea problema unde incepe si unde se termina responsabilitatea consultantului fata de client "il platesc dar daca din vina lui imi produce o paguba?"
    Fiind o multitudine de situatii, in practica noi am gasit solutiile urmatoare privind asumarea raspunderii si a riscului pentru o paguba produsa:
  • Risc 100% consultant fiscal – consultantul fiscal raspunde integral pentru prejudiciul produs clientului
  • Risc 50% consultant, 50% client – eventuala paguba este suportata in proportii egale de ambele parti contractante.
  • Risc 0% consultant, reponsabilitatile privind posibilele pierderi sunt in sarcina clientului.

  Indiferent de solutia aleasa de client privind suportarea riscului noi putem garanta despagubirea clientului printr-o asigurare de risc profesional.
  Responsabilitatea clientului fata de consultant consta in prezentarea reala a situatiiilor solicitate de consultant fara a fi incomplete sau avand scopul ducerii in eroare. Responsabilitatea clientului fata de autoritatea fiscala sau pentru alte autoritati publice, a modului de tinere si conducere a evidentei contabile este cel prevazut de legislatia specifica si nu este in sarcina consultantului fiscal, din deontologie profesionala ne vedem obligati sa subliniem faptul ca responsabilitatea pentru continutul declaratiei revine clientului (prevedere expresa in actele normative), responsabilitatea consultantului constand in indrumarea aplicarii cu exactitate si corectitudine a legislatiei fiscale.
   Alte posibile situatii particulare se prevad prin contractul semnat intre parti, ambele parti avand obligatia respectarii clauzelor contractuale.

Nota : Activitatile mai sus definite sunt exclusiv indreptatite de a fii facute de un consultant fiscal, nefiind apanajul unor alte categorii socio-profesionale, chiar daca activitatile descrise sunt interconectate (fiscalitate - contabilitate – audit), in plus constituie contraventie utilizarea titlului de consultant fiscal sau a denumirii societatii comerciale de societate de consultanta fiscala in alte conditii decat cele prevazute OG 71/2001 privind consultant fiscala, cu modificari ulterioare, precum si utilizarea termenilor de “consilier fiscal “ sau altora asemanatoare, daca nu a fost savarsita in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerata infractiune .
 
 
 
AL 02/2015 - OMFP 1802/2014 - noile reglementari contabile
AL 12/2015 - Extinderea cotei reduse de TVA pentru toate serviciile de cazare
AL 30/2015 - Modificare reglementari contabile conforme cu IFRS
AL 53/2015 - Modificare norme de aplicare Cod fiscal
 
Un  consultant fiscal este alaturi de tine ! Impreuna vom gasi solutii la probleme de fiscalitate,  taxe si impozite, procedura fiscala sau vom identificas olutii de optimizare fiscala ! Contabilitatea si declaratiile de depus, nu mai sunt doar surse de amenzi! Jurnalele de tva si actele contabile trebuie acum doar sa te ajute !
..................................................................................................................................................................................
Domeniile :  www.bentaconsult.ro , www.itva.ro , www.taxare.ro precum si marcile "Prietenii Contabilitatii ,"Prietenii Fiscalitatii", " Alerta fiscala" sunt detinute de persoana fizica autorizata Adrian Benta.
Adresa: Bucuresti, Sector 5, Str. Aleea Posada, Nr 8, Bl 31, Ap 19, cod postal 051414 Cod fiscal RO 22886383 
Tel: 021. 776 90 18; Fax: 0311.043.869; Mobil: 0765 216 760; 0723 530 139 ; 0740 031 795
 Tel ANPC - Bucuresti : 0800/080999