O echipa dinamica pentru probleme fiscale. Cabinet individual Consultant fiscal. Solutii de consultanta fiscala.
 
Dati-ne legi clare si precise, de neschimbat;
                                          a interpreta legile este aproape acelasi lucru cu a le corupe. Voltaire
 
 
 
 
                            Telefon rapid: 0765.216.760 , 0723.530.139
Utile:
 
 • De ce avem nevoie de un consultant fiscal? Avem nevoie de un consultant fiscal pentru ca legea fiscala este greoaie, confuza si uneori neinteleasa! Avem nevoie de traducerea Codului fiscal!
 • Activitatea  de consultanta fiscala nu s-a inventat in Romania! Este ceruta de companiile din afara ce sunt prezente si la noi pentru ca stiu ca solutiile de fiscalitate provin de la consultanti fiscali. Managerii acestora s-au obisnuit sa apeleze la servicii specializate din afara companiei, nu pentru ca nu au incredere in departamentele proprii, ci pentru puncte de vedere emise de consultanti fiscali specializati in taxe. Tot acestia le acorda asistenta fiscala in litigii!

Consultant Fiscal. Echipa noastra de consultanti fiscali elaboreaza solutii de consultanta fiscala. Avem o experienta vasta in elaborarea de solutii fiscale inclusiv  expertize pentru instantele de judecata competente sau pentru autoritatile fiscale. Probabil suntem singura organizatie din tara ce a redactat, cele mai profunde, cuprinzatoare si vandute grile  pentru pregatirea si sustinerea examenului de consultant fiscal, publicate de o editura de profil, in ultimii 3 ani consecutivi. Predam cursuri de fiscalitate persoanlizate, iar unii abonati la revistele noastre lucreaza la ANAF.      
 
Telefon special : + 4 0740 031 795  ; email:  adrian@bentaconsult.ro 
 
Cere o oferta de pret pentru certificare declaratii fiscale! Cere o oferta de pret pentru alerta fiscala. Cere o oferta de pret pentru o revista de excelenta in fiscalitate ! Un e-mail nu costa nimic si poate avem cel mai bun pret !
   Home - Consultant Fiscal      Consultanta Fiscala
 • Serviciile de consultanta fiscala emise de echipa noastra acopera intreaga paleta de situatii din Codul fiscal, din Codul de procedura fiscala si din legislatia conexa. Echipa are o vasta experienta in emiterea de solutii fiscale redactate punctual, coerent si aplicabile  in practica. Ne mandrim cu faptul ca mai multe solutii de consultanta fiscala elaborate de noi sunt agreate de Curtea Suprema de Justitie in contradictoriu cu autoritatile fiscale. Mai multi consultanti fiscali din colectivul nostru sunt desemnati experti judiciari in materie fiscala.
 • Elaborarea unei solutii de consultanta fiscala, prespune cunoasterea si intelegerea activitatii clientului, o vasta documentatie si experienta anterioara, precum si analiza zilnica a modificarilor fiscale intervenite. Ne mandrim cu faptul ca echipa noastra a elaborat grilele pentru Examenul de consultant fiscal, cu cea mai buna comercializare de catre o editura de profil, in ultimii 3 ani.
 • Elaborarea unei solutii fiscale, presupune multa responsabilitate, tarie de caracter, cand autoritatea fiscala sutine contrariul multa logica si coerenta in analiza. Din pacate, in fiscalitate trebuie sa nu admiti ca un client are intodeauna dreptate, si ca singura sursa de adevar este legea.
 • Prezentam spre exemplificare cum ar trebui sa arate o solutie de consultanta fiscala pentru a fi utila clientului, fie pentru propria activitate fie ca raport de expertiza fiscala in instanta. Daca solutiile de consultant fiscala primite de dvs nu arata astfel, practica va v-a conduce sa schimbati prestatorul.

 

 • 1. Transport efectuat în favoarea unei societăţi comerciale din Spania ce nu prezintă un cod valabil de TVA, dar prezintă dovada solicitării înregistrării în scopuri de TVA la autorităţile fiscale din Spania. La data solutiei, autorităţile fiscale sunt în verificare la acest operator economic.
 • În luna noiembrie 2012, societatea Transportatorul SRL, persoană juridică română, înregistrată în scopuri de TVA şi în Registrul operatorilor intracomunitari, efectuează un transport intracomunitar de mărfuri pe ruta Franţa – Germania, în favoarea societăţii Spanica Herald SA, societate comercială înmatriculată în Spania. La data efectuării transportului, societatea din Spania nu era înregistrată în scopuri de TVA, însă prezintă societăţii din România dovada solicitării de înregistrare în scopuri de TVA şi în sistemul VIES, similar Registrului operatorilor intracomunitari din România. Cererea de solicitare a codului de TVA este înregistrată la autoritatea fiscală din Spania cu câteva zile înainte de efectuarea transportului.

 

 • Societatea din România a facturat în regim de scutire de TVA. Cu ocazia controlului, autoritatea fiscală din România consideră că trebuia facturat cu TVA deoarece societatea din Spania nu a comunicat un cod valabil de TVA. Cum este legal ? Solutia fiscala poate fi descarcata aici !
   
 • 2. Lipsuri constatate la inventar. Noul tratament fiscal aplicabil din 2013 la imputaţiile efectuate către un terţ.
   
 • Cu ocazia inventarului din luna decembrie 2013, efectuat la SC Marketing Import Export SRL, s-a constatat că un stoc de marfă achiziţionat la preţul de 1.000 lei + TVA 24% este integral degradat, din cauza gestionarului, ce nu a ferit stocul de intemperii. Gestionarul îşi asumă vina pentru degradarea stocului, iar societatea decide imputarea acestuia. Ce procedură trebuie urmată, cunocând că preţurile de aprovizionare pentru acelaşi sortiment de marfă sunt la data imputaţiei în valoare de 1.100 lei?  Solutia fiscala poate fi descarcata aici !
   
 • 3. Cum se înregistrează la proprietarul clădirii şi ce implicaţii fiscale există pentru o modernizare efectuată de chiriaş primită cu titlu gratuit de către proprietar ?
 • Societatea Magazinul de Cartier SRL este o persoană impozabilă română, plătitoare de impozit pe profit. Această societate deţine un spaţiu comercial la parterul unui bloc pe care îl închiriază unei bănci. Banca efectuează o modernizare în sumă de 350.000 lei, ce depăşeşte 25% din valoarea construcţiei şi notifică proprietarul. Ce tratament contabil şi fiscal trebuie să adopte proprietarul clădirii, respectiv SC Magazinul de Cartier SRL pentru această investiţie efectuată de chiriaş? Solutia fiscala poate fi descarcata aici !
   
 • 4. Provizioane deductibile la calculul impozitului pe profit pentru clienţi neîncasaţi la scadenţă, analiză comparată opinie ANAF  versus Benta Adrian !
 • Societatea Prietenii Fiscalităţii SRL este o persoană impozabilă română, înregistrată în scopuri de TVA în România, plătitoare de impozit pe profit. În data de 10 ianuarie 2013, societatea efectuează o prestare de servicii în sumă de 10.000 lei + TVA 24% clientului RĂU PLATNIC SRL, persoană juridică română, înregistrată în scopuri de TVA. Factura are scadenţa în data de 31 ianuarie 2013. Clientul refuză la plată factura, invocând mai multe argumente subiective. Conform clauzelor contractuale, societatea Prietenii Fiscalităţii SRL emite o factură de penalităţi de întârziere la data de 31 martie 2013 în sumă de 1.000 lei, cu scadenţa la data facturii. Ţinând cont de faptul că cele două societăţi nu sunt afiliate, nu există creanţe garantate, ce procedură va adopta societatea Prietenii Fiscalităţii SRL cu privire la prezentarea în situaţiile financiare anuale a creanţelor neîncasate? În ce sumă este deductibil provizionul pentru deprecierea creanţelor? Solutia fiscala poate fi descarcata aici !
   
 • 5. Servicii efectuate în anul 2011, facturate de furnizorul, refuzate la plată şi admise de instanţa de judecată in 2014. Tratamentul fiscal al facturilor din anii precedenţi înregistrate în perioada curentă.
 • Societatea Prietenii Fiscalităţii SRL, persoană impozabilă română, plătitoare de impozit pe profit şi înregistrată în scopuri de TVA, a achiziţionat în anul 2011, servicii de marketing constând în distribuirea de fly-ere, de la un furnizor înregistrat în scopuri de TVA în România. Valoarea contractului a fost de 10.000 lei + TVA 24% şi presupunea distribuirea unui număr de 100.000 de pliante. Din verificările efectuate de către SC Prietenii Fiscalităţii SRL, aceasta estimează că s-a realizat o distribuţie de pliante mult mai mică decât cele contractate şi refuză plata. Cu această ocazie, restituie factura de servicii furnizorului. Furnizorul acţionează în instanţă societatea Prietenii Fiscalităţii SRL şi obţine o decizie definitivă şi irevocabilă de plată a sumei datorate. Decizia definitivă şi executarea silită se realizează în luna decembrie 2013, ocazie cu care executorul judecătoresc trimite şi factura iniţială de servicii. Ce tratament fiscal şi contabil este aplicabil acestei situaţii? Solutia fiscala poate fi descarcata aici !
 • Desigur aceste solutii sunt exemplificative, in contabilitatea de zi cu zi a unei societati comerciale, pot aparea o multitudine de situatii fiscale, din punctul de vedere al TVA, al impozitului pe profit, impozitului pe venitul nerezidentilor, accize si impozitul pe venitul din salarii si asigurari sociale.
 
 
 
 
AL 02/2015 - OMFP 1802/2014 - noile reglementari contabile
AL 12/2015 - Extinderea cotei reduse de TVA pentru toate serviciile de cazare
AL 30/2015 - Modificare reglementari contabile conforme cu IFRS
AL 53/2015 - Modificare norme de aplicare Cod fiscal
 
Un  consultant fiscal este alaturi de tine ! Impreuna vom gasi solutii la probleme de fiscalitate,  taxe si impozite, procedura fiscala sau vom identificas olutii de optimizare fiscala ! Contabilitatea si declaratiile de depus, nu mai sunt doar surse de amenzi! Jurnalele de tva si actele contabile trebuie acum doar sa te ajute !
..................................................................................................................................................................................
Domeniile :  www.bentaconsult.ro , www.itva.ro , www.taxare.ro precum si marcile "Prietenii Contabilitatii ,"Prietenii Fiscalitatii", " Alerta fiscala" sunt detinute de persoana fizica autorizata Adrian Benta.
Adresa: Bucuresti, Sector 5, Str. Aleea Posada, Nr 8, Bl 31, Ap 19, cod postal 051414 Cod fiscal RO 22886383 
Tel: 021. 776 90 18; Fax: 0311.043.869; Mobil: 0765 216 760; 0723 530 139 ; 0740 031 795
 Tel ANPC - Bucuresti : 0800/080999